Nieuwe collectie bedenken….

Bloemetje, landschapjes…de standaard dingen. Ik schilder dat al zo vaak. Nu ben ik wel iets meer op de abstracte tour maar val toch wel steeds terug in de standaard thema’s en stijlen. En nu wil ik daar echt eens uitbreken. Maar ja, wat zal ik dan eens gaan proberen en uitwerken? Sowieso ga ik aan de slag met figuratief schilderen. Het is wel lastig hoor. Schaduwen, proporties en natuurlijke lijnen. Pff… echt een vak apart. Overigens is het wel heel leuk om daar mee bezig te zijn hoor. Want zo zijn er toch echt nieuwe schilderijen die er aan komen. Iets wat je eerder nog niet zag in mijn collectie.

Maar nu zoeken naar nog een richting. Gewoon iets anders. Maar wat? En welke kleuren zal ik eens gaan gebruiken? Ik hou van de kleur paars. Prachtig! Ik zou alles wel in het paars hebben. Dus dat heb ik al wel bedacht, er komt veel paars in terug. Nu nog bedenken waarin ik dit ga gebruiken. Ik bekijk nu veel afbeeldingen op internet, pinterest en alles om me heen. Dan ben ik net zo’n spons. Alles neem ik in me op. En probeer nu een soort selectie te maken in wat het uiteindelijk ga worden. Het wordt dan maar meteen een serie. Een stuk of 6,7 schilderijen in dezelfde stijl.

Zo’n zoektocht is lastig maar ook zo leuk! Want wat gaat het uiteindelijk worden. Spannend.

Heb jij een suggestie of zou je iets graag zien? Laat het me weten.

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: