Uitgelicht

Verhuizen

Het is alweer even geleden dat ik hier een stuk schreef. Er gebeurd in de tussentijd van alles. Workshops zijn gegeven, feestjes georganiseerd en presentaties gegeven. En, ik heb mijn huidig huurcontract opgezegd en elders een nieuwe locatie gevonden!

Alweer 3 jaar heeft de huidige locatie op de Kanaaldijk een thuis geboden voor Jax Art. Een geweldig grote ruimte met tal van mogelijkheden. Door de jaren heen heb ik er dankbaar gebruik van gemaakt. Je zal begrijpen dat er aan deze ruimte ook nadelen kleven. Om het allemaal goed bij te houden kost mij echt veel tijd. En met een kleinere groep geeft de ruimte minder de gezellige sfeer die ik graag mee geef. De afgelopen tijd gebruikte ik ook steeds meer slechts een deel van de ruimte.

Verder zijn de huurkosten niet mals. En op zeker moment moet je dan besluiten dat het ook anders kan. En in goed overleg met de huurbaas is het contract stopgezet en moet ik voor eind Nivember 2020 de ruimte hebben ontruimd, schoon gemaakt en bezem vrij verlaten.

Om zeker te zijn van een nieuw huis voor Jax Art ben ik ijverig op zoek gegaan naar de mogelijkheden in de buurt. Bij meerdere locaties ben ik wezen kijken. Tot ik bij de Jan Tinbergenstraat 27e in Reeuwijk binnenstapte en ik wist het, dit is het.

Een nieuw contract is getekend en deze locatie zal voor 5 jaar een thuis zijn. En bij tevredenheid wordt het daarna weer verlengd. Het voordeel is natuurlijk lagere huurprijs maar ook een beter te bewerken ruimte. En toch voldoende ruimte om te doen wat ik met Jax Art altijd al deed. Door de wat kleinschalige opzet wordt ook beter de sfeer gezet die ik belangrijk vind. Huiselijk en sfeervol. Op 1 augustus krijg ik de sleutel en ik ga met veel enthousiasme aan de slag om er een mooie plek van te maken.

Er staat dus wel weer veel op het programma. Alles inpakken, verhuizen en dan alles weer uitpakken. Maar door alweer 3 verhuizingen in het bestaan van Jax Art weet ik wel wat me te wachten staat. Door geïnterneerde partijen ben ik mogelijk ook de huidige locatie eerder kwijt waardoor dubbele kosten worden voorkomen.

Dat is wel heel wenselijk maar dat zal je begrijpen.

De komende weken staat dus in teken van het verhuizen en opnieuw inrichten.

Ik hoop jullie op de hoogte te kunnen houden van alles…

alvast een paar foto’s van de nieuwe locatie

NIEUWE OPDRACHTEN

Soms is het binnen halen van een nieuwe opdracht echt een hele klus. Maar soms krijg je ook gewoon kadootjes. Zo kwam ik in contact met Kind&co en mag ik workshops verzorgen bij diverse BSO en NSO locaties in de regio. En wat is dat leuk! ! Aan het einde van de middag met een klein groepje kinderen heerlijk creatief bezig zijn. Kinderen hebben ook zo’n heerlijke fantasie en duiken en echt op de opdracht. Zo leuk om samen met de kinderen de dag af te sluiten.

Kinderen die normaal best wat verlegen zijn of door eigen dingen niet de rust vinden die soms zo nodig is, smelten wanneer ze aan de slag gaan met verf en papier.

In een korte tijd van een uurtje echt even de band opbouwen die nodig is om samen te genieten van creativiteit. Mijn docentenhart gaat dan helemaal open en geniet misschien nog meer dan de deelnemers zelf van het moment. Een ingespannen gezicht boven een glasplaatje met glasverf proberen een Mondriaan na te maken, omdat dat een gaaf schilderij is, dat is toch geweldig.

Thuis komt het er misschien niet meer van. Als ouder wordt je ook niet altijd heel blij als je zoon of dochter de verf uitprobeert op de kamertafel.Wat lekker als je dan weet dat er op BSO of NSO de gelegenheid er voor geboden wordt

Ik hoop nog veel leuke middagen te vullen met creatieve en enthousiaste deelnemers.

Vieze handen, grote smile

Als kind vond ik het al zo leuk om te doen…… kleien. Allerlei vormen maken, beelden creëren en lekker knetteren.

Ik las ergens dat je met Papierklei heel veel kan doen. Dat moet ik dan natuurlijk uitproberen. En wat is het gaaf! Je maakt het met hele eenvoudige materialen en binnen een paar minuten heb je een emmer vol. En dan kan de pret beginnen.

Een paar beeldjes staan nu op de tafel te drogen. Ik kan bijna niet wachten voordat ik de resultaten kan decoreren en daarna kan laten zien aan jullie allemaal. Hou mn website en Social media in de gaten. Daar post ik meteen het werk wat af is. Spannend!!!

Dit wordt een topper…

Internet afgespeurd en veel met andere creatieve mensen gesproken. En natuurlijk uitproberen. Misschien vind ik dat wel het leukste bij het bedenken van een nieuwe workshop. Nu ben ik bijvoorbeeld bezig met een workshop verder uitwerken met papierklei.

Het is ook nog eens een samenstelling die ikzelf maak. Niks uit de winkel, niks uit een pakje, nee gewoon echt van af niks je eigen papierklei maken. Het geeft een hoop gekledder maar wat is er nu leuker dan juist dat proces.

Iets nieuws verzinnen blijft altijd lastig. Want wanneer ben je tevreden om het ook echt op te nemen in je workshop aanbod. Ik stel best hoge eisen.

Het idee moet veel mensen aanspreken, het moet uitvoerbaar zijn in ongeveer 2 uur en het moet ook wel echt een creatieve beleving garanderen.

Deze keer denk ik dat er weer een topper wordt toegevoegd aan de lijst met mogelijkheden. Want wat is het leuk om ermee te werken. Het gaat verder dan ‘papier-mache’. Het is meer echt klei. Makkelijker te vormen, heel glad af te werken en heel makkelijk te schilderen in de kleuren die je wilt.

Deze wordt er wel een workshop in twee delen. Maar dat geeft niet. Door het gebruik van dit materiaal kan de prijs voor de workshop laag blijven. En gewoon twee avonden een top beleving. Wil je toch na één avond afronden kan dat natuurlijk. Maar dan moet je thuis je figuur nog schilderen en lakken. Bij mij, bij Jax Art, is alles beschikbaar en staat alles klaar voor je.

Een beeldje maken wordt zo echt een mooi proces. Een leuke ervaring omdat je met een paar kleine handelingen al een groot resultaat hebt. Nu ben ik bezig om een voorbeeld te maken. Een beetje gekkige vogel die een vrolijke plek kan vinden in je huis. Hou de site maar in de gaten en zie je de workshop verschijnen in de agenda, schrijf je meteen in.

Of stuur me een berichtje als je op een ander moment met je vriendengroep aan de slag wilt gaan. Het is allemaal mogelijk. Zo wordt creativiteit echt voor iedereen beschikbaar.

Nieuwe collectie bedenken….

Bloemetje, landschapjes…de standaard dingen. Ik schilder dat al zo vaak. Nu ben ik wel iets meer op de abstracte tour maar val toch wel steeds terug in de standaard thema’s en stijlen. En nu wil ik daar echt eens uitbreken. Maar ja, wat zal ik dan eens gaan proberen en uitwerken? Sowieso ga ik aan de slag met figuratief schilderen. Het is wel lastig hoor. Schaduwen, proporties en natuurlijke lijnen. Pff… echt een vak apart. Overigens is het wel heel leuk om daar mee bezig te zijn hoor. Want zo zijn er toch echt nieuwe schilderijen die er aan komen. Iets wat je eerder nog niet zag in mijn collectie.

Maar nu zoeken naar nog een richting. Gewoon iets anders. Maar wat? En welke kleuren zal ik eens gaan gebruiken? Ik hou van de kleur paars. Prachtig! Ik zou alles wel in het paars hebben. Dus dat heb ik al wel bedacht, er komt veel paars in terug. Nu nog bedenken waarin ik dit ga gebruiken. Ik bekijk nu veel afbeeldingen op internet, pinterest en alles om me heen. Dan ben ik net zo’n spons. Alles neem ik in me op. En probeer nu een soort selectie te maken in wat het uiteindelijk ga worden. Het wordt dan maar meteen een serie. Een stuk of 6,7 schilderijen in dezelfde stijl.

Zo’n zoektocht is lastig maar ook zo leuk! Want wat gaat het uiteindelijk worden. Spannend.

Heb jij een suggestie of zou je iets graag zien? Laat het me weten.

Ondernemer en bloggen

Een eigen bedrijf bezitten brengt veel werk met zich mee. Maar wat zie je als klant daar nu eigenlijk van? Het gebeurd allemaal achter de schermen en jij als consument ziet alleen de leuke dingen. Nu wil ik niet zeggen dat ondernemer niet leuk is.

Maar het is wel meer dan alleen een beetje exposeren, beetje folders rond brengen en hier en daar een website. Eigenlijk denk ik dat het werk achter de schermen juist het leukste is! Want het voorbereiden van een workshop is soms net zo leuk als een workshop geven.

Bloggen doen tegenwoordig heel veel mensen. Men heeft van alles te vertellen over een ervaring, het eigen leven of de baan die zij hebben. Perfect, ik heb ook altijd een hoop te vertellen, een interessant leven (al zeg ik dat zelf) en een geweldige baan. Eigenlijk zelfs twee banen. Ik beheer Jax Art Kunststudio naast mijn baan in het Onderwijs. Ik werk op de leukste school van zoetermeer en ik ben onderdeel van een super gaaf team collega’s en geweldige leerlingen om mee te werken.

Mijn werk met Jax Art Kunststudio is dus een hobby. Oke, een grote hobby. Het neemt veel tijd in beslag maar het is zo leuk om er mee bezig te zijn. Over deze werkzaamheden en interessante gebeurtenissen zal ik een stukje schrijven.

Voor jou nog meer een reden om Jax Art Kunststudio te blijven volgen.

Dus vanaf nu, niet alleen in foto’s te vinden op social media…nee nu ook ervaringen en mee genieten en een kijkje achter de schermen.